Till Frågeplanket

Tjej, 14 år

Vad ska jag göra?

Jag drack för mycket en kväll och kommer inte ihåg vad som hände men min vän sa att jag låg med en kille som va nykter när jag va jätte ful vad ska jag göra? Jag ångrar de mycket

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad 1
Känner igen mig Känner igen mig

Svara på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

1 kommentar

Madelaine på ECPAT 2024-02-19

Hej, vad fint att du hittat hit till frågeplanket!

Det låter som en tuff situation som du befinner dig i och det kan vara en jobbig känsla att inte komma ihåg eller veta vad som hände den kvällen. Du ska veta att du inte har gjort något fel i den här situationen.

När man har sex eller gör andra sexuella handlingar med någon är det viktigt att alla inblandande vill och ger sitt samtycke till det. Man ska tydligt kunna säga och visa att man faktiskt vill. Den personen som var nykter och hade sex med dig kan har gjort fel om du inte var med på det som hände.

Har du någon vuxen i din närhet som du känner dig trygg med som du kan prata med om det som har hänt? Det kan vara en kurator på skolan eller eller på ungdomsmottagningen eller annan vuxen som du litar på.

Det du kan göra nu är att du uppsöker läkarvård och får hjälp med en undersökning. Om man blivit utsatt för en våldtäkt kan det vara bra att göra en undersökning så snabbt som möjligt.

Om du vill prata mer med oss går det fint att du kontaktar vår chatt eller att du ringer till oss här.

Ta hand om dig!

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig