Kille, 17 år 7/10/2023
Lyft upp

Vad räknas som en nakenbild?

Är det olagligt om jag som 17 åring ber en 13 årig tjej om att skicka bild i linne och BH? Räknas det som nakenbild även om mitt syfte inte varit sexuellt och om jag inte spridit vidare bilden? Hon frågade mig om jag ville ha bild på henne i BH och trosor, jag tackade nej till bild i trosor men ja till bild i BH.

Finns här för dig

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentarer

Lina på ECPAT 2023-07-12

Hej!
Tack för din fråga!
Det är svårt för oss att svara på om bilden du pratar om räknas som en nakenbild eller inte då vi inte har sett bilden eller vet tillräckligt mycket om den, men vad som kan vara bra att tänka på är:
– Att ta emot en bild eller be någon under 15 år skicka en bild med linne eller BH kan vara olagligt tillexempel om bilden på något sätt är av sexuell karaktär, det kan vara om personen endast har linne eller BH på sig men inget annat.

– Enligt lag kan en person under 15 år inte ge samtycke och därmed är det inte okej att be någon under 15 år skicka en bild som är naken eller lättklädd.

Här kan du läsa mer om vad som är olagligt och inte.
Om du har fler frågor eller funderingar är du välkommen att höra av dig till oss på Ditt ECPAT.

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
2023-08-18

Om hon ville så är det okej 🤷🏼‍♀️

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg 2
Finns här för dig 1
kommentera
Ställ din fråga!