Till Frågeplanket

Tjej, 13 år

Vad kan man chatta om?

Kan man chatta med er för att prata om ångest och stress och sånt?

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig

Svara på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

1 kommentar

Vera på ECPAT 2022-12-14

Hej och tack för din fråga!

På Ditt ECPAT chattar vi med alla under 18 år och ger råd och stöd om du har blivit utsatt för sexuella kränkningar, hot och övergrepp – både på nätet och IRL. En kan kontakta oss med frågor om detta, eller om en tror att någon i ens närhet har blivit utsatt.

Ibland kan stress och ångest och stress komma efter ett sexuellt övergrepp eller en sexuell kränkning. Hur en mår efter ett övergrepp kan se väldigt olika ut, och sexuella övergrepp kan se ut på många olika sätt. Det kan vara allt ifrån att någon har spridit ens nudes, att någon hotar eller tjatar på dig till att skicka nudes eller att någon har gjort någonting sexuellt mot dig mot din vilja. Om du är osäker på om din ångest och stress kan vara en reaktion på ett övergrepp får du gärna kontakta oss så kan vi prata om det.

Det finns andra bra chattar du kan vända dig till om du vill prata om ångest och stress som inte har någon koppling till sexuella övergrepp. UMO har sammanställt en bra lista på olika ställen dit en kan vända sig. Den hittar du här.

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen 2
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig