Till Frågeplanket

Tjej, 15 år

Till sist sa jag ja, nu undrar jag om det var ett övergrepp?

För några år sen var det en annan tjej som frågade om jag ville ha sex med henne men jag sa nej och hon fortsatte fråga så tillsist sa jag ja och nu har jag svårt att avgöra om detta va ett övergrepp eller vad det var

Gör mig arg Gör mig arg 1
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig 1

Svara på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

1 kommentar

Isabell på ECPAT 2024-04-15

Hej du!
Vad bra att du hittat hit med din fråga!
Du berättar att en person tjatat om sex, tillslut sa du ja och nu har du svårt att avgöra om det är så att du kan ha varit med om ett övergrepp.
En person får aldrig tjata till sig sex. Om du först sa nej, och personen inte respekterat det utan fortsatt att tjata så kan personen i fråga ha gjort sig skyldig till ett brott.
Det framgår inte ålder på den andre personen i det här fallet, men skulle det vara så att personen var över 15 år och du under 15 år, så kan det vara flera brott som begåtts.
Det kan kännas bra att prata med en trygg vuxen man litar på när man varit med om något jobbigt som inte känns bra. Har du någon i din omgivning du skulle kunna tänka dig att berätta för?
När man varit med om något som kanske kan vara brottsligt så har man alltid rätt att göra en polisanmälan.
Vi har även en stödlinje man kan höra av sig till om man skulle vilja ha stöd, du är anonym!
Ta hand om dig

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig