Tjej, 17 år 6/18/2024
Lyft upp

Räknas detta som våldtäkt?

Räknas detta som våldtäkt?
När jag var 15 så tappade jag oskulden med en kille som var 16. Vi var hemma hos honom på hans rum, vi låg i hans säng och vi började klä av oss. Jag visste ju att det skulle leda till sex så jag frågade honom om han hade någon kondom, eftersom att jag inte hade, han svarade att han inte heller hade någon. Jag började tveka lite då, för tänk om jag skulle bli gravid eller få en könssjukdom. Han nonchalant sa bara att han aldrig hade använt en kondom och att det skulle förstöra både min och hans upplevelse om vi använde en. Han sa att han kunde dra ut sin kuk innan han kom och att det var lugnt. Efter att han hade tjatat lite så gav jag mig och vi hade sex. Jag var rädd hela tiden att han inte skulle hinna dra ut den, jag var också rädd veckorna efter, att jag var gravid eller hade fått typ klamydia eller nått. Men jag fick ju aldrig någon sjukdom och inte blev jag gravid.
Räknas det här som våldtäkt?
Jag menar jag ville ju ha sex bara inte utan kondom.

Finns här för dig 2

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentar

Lina på ECPAT 2024-06-18

Hej och tack för att du hör av dig.

Vad tråkigt att höra att han inte respekterade att du inte ville ha sex utan kondom och i stället tjatade på dig. Det är aldrig okej att tjata på någon för att få sex. Men behöver alltid lyssna in varandra och se om det känns okej från båda håll.
Gällande din fråga om det räknas som våldtäkt, det är lite svårt för mig att svara direkt på. Men utifrån vad du berättar så har du varit med om någon som inte varit okej för dig. Så oavsett om det var en våldtäkt eller inte så är det inte okej vad han gjorde mot dig.
Om du vill ha ett direkt svar på din fråga, skulle jag rekommendera dig att kontakta polisen på 114 14. Jag tror att dom kan hjälpa dig bra där.

Har du pratat med någon om det som hände dig? Det kan vara skönt att få bolla sina tankar och känslor med någon och inte bära på allt själv.
Du är varmt välkommen att hör av dig till oss igen via vår chatt, du hittar den här.

Gör mig glad 1
Gör mig ledsen 1
Gör mig arg 1
Finns här för dig 3
kommentera
Ställ din fråga!