Till Frågeplanket

Tjej, 12 år

Min lärare beter sig extremt konstigt

Min engelska lärare, en man i 70 årsåldern, beter sig extremt konstigt. Ofta smeker han oss tjejer över ryggen när vi gjort något bra, han går väldigt nära oss tjejer och när några killar frågade honom om han gillar att ta tjejer på rumpan svarade han ”ja, det är alltid trevligt”. Han har även gått fram till mig och några av mina kompisar och sagt ”vad söta ni är”. Andra säger att han har gått fram till en tjej och klämt med händerna framför hennes bröst (utan att röra de). Flera känner sig väldigt oroliga och det sprids rykten att han är pedofil.
Jag är jätteorolig nu för jag vet att jag snart kommer behöva vara ett själv med honom i ett grupprum med honom under nationella . Jag är rädd för vad han kan göra mot mig där. Vad ska jag göra?

Gör mig arg Gör mig arg 8
Gör mig ledsen Gör mig ledsen 1
Gör mig glad Gör mig glad 1
Känner igen mig Känner igen mig 3

Svara på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

1 kommentar

Mikaela på ECPAT 2023-11-10

Hej,
Vad bra att du hör av dig till oss på Ditt ECPAT!
Du skriver att det är en lärare som smeker tjejer över ryggen, är närgången på ett märkligt sätt och säger sådant som gör dig och andra oroliga. Det är inte okej att en lärare beter sig på ett sådant sätt mot dig eller andra elever. Du ska inte behöva känna dig otrygg i skolan. Fundera på om det finns någon annan vuxen utanför skolan eller på skolan som du kan berätta för, det kan exempelvis vara en annan lärare, kurator, förälder eller släkting. Du ska inte behöva hantera den här situationen själv.

Du kan läsa mer här om lärare eller tränare som beter sig sexuellt olämpligt.

Du kan också vända dig till oss på vår stödlinje Ditt ECPAT om du vill ha mer stöd eller råd.
Vänliga hälsningar,

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig 1