Tjej, 11 år 5/20/2024
Lyft upp

Men är det okej att tvinga nån?

Min kompis hade en kille som bodde i en annan stad,han va lika gammal som mig och hon 1 år äldre. Hon sa till hans kompis (han var ett år äldre än mig) att jag gillade han,det gjorde jag inte. Sen börja jag prata med han och har typ tvingade mig att bli tillsammans med han och han blev ba sur när jag inte ville,han skickade bilder på sig utan tröja osv. Jag var obekväm,jag har slutat prata med honom men kan fortfarande inte gå ut det ur mitt huvud! Men är det okej att tvinga nån?

Finns här för dig

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentar

Lina på ECPAT 2024-05-20

Hej!
Tack för din fråga.

Först så vill jag att du ska veta att det inte är okej att tvinga någon att bli tillsammans. När man blir tillsammans så är det viktigt att båda personerna vill det och är med på det, annars kan det bli tokigt och fel.
Du berättar också att han skickade en bild på sig själv utan tröja till dig och att du var obekväm. Samtycke är väldigt viktigt i allt som man gör, man behöver kolla av med varandra hela tiden om vad som känns okej och inte okej. Det är inte okej av honom att skicka en sån bild utan att ha kollat av med dig om du ville ha bilden.

Jag hoppas du mår bra idag och vill du prata mer med oss är du välkommen att kontakta oss här.

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!