Till Frågeplanket

Tjej, 13 år

Jag vill ju inte att han ska tappa intresset för mig

En kille jag gillar jättemycket ber om bilder vad ska jag göra vill ju inte att han ska tappa intresset för mig

Gör mig arg Gör mig arg 3
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig 2

Svara på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

1 kommentar

Lina på ECPAT 2023-09-15

Hej!
Tack för din fråga.
Du berättar att en kille du gillar väldigt mycket ber om bilder, du undrar vad du ska göra för du vill inte att han ska tappa intresse för dig.
Det är viktigt att det du gör känns bra för dig själv och att det får dig att må bra. Något annat som kan vara bra att ha med sig är att alla relationer ser olika ut, det är inte alla som skickar nakenbilder till varandra och det ska inte finnas någon press i att göra det. Det är inte fel att skicka nakenbilder till någon men bra att ha med sig att man alltid ska göra det för att man själv vill och inte för att någon annan vill. Fundera på vad du har för behov i en relation och gör saker får dig att må bra och vara glad.

Bra att tänka på är även att en person över 15 år inte får fråga om nakenbilder från någon som är under 15 år. Det är på grund av samtyckeslagen och det menas med att en person under 15 år inte kan ge sitt samtycke. Här kan du läsa mer om samtycke och vad det innebär.

Om du vill prata med om det här är du välkommen att kontakta oss, här hittar du vår stödlinje.

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig