Till Frågeplanket

Kille, 13 år

Jag vill inte duscha efter idrotten

Jag vill inte duscha och visa mig naken efter idrotten, vad ska jag göra?

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen 1
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig 7

Svara på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

3 kommentarer

Caroline på ECPAT 2023-01-31

Hej! Vilken viktig fråga! Du berättar att du inte vill duscha eller visa dig naken efter idrotten. Så ska man såklart inte behöva känna! Det kan finnas fler anledningar till att man känner så, men det är skolans ansvar att barnen känner sig trygga i skolan.

När något känns jobbigt kan det kännas bra att prata med någon. Det kan vara en lärare, kurator, förälder eller en kompis exempelvis.

Om du vill får du gärna prata mer med oss i vår stödlinje. Där kan man prata med oss via chatt, mejl eller telefon. Våra öppettider är måndag-torsdag 17-22 och fredag 15-20. Stödlinjen hittar du här!

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig
2023-02-03

Brukade känna så. Sen kom jag på att ingen bryr sig egentligen. Alla är där i samma syfte: sköta sitt eget och bli ren. Kör en handduk runt midjan så långt det går och ställ dig vänd mot väggen, sköt ditt eget och sedan är du klar. Folk uppskattar att du är ren och luktar gott 1 000 000 gånger mer än vad de bryr sig om din kropp.

Gör mig arg Gör mig arg 1
Gör mig ledsen Gör mig ledsen 1
Gör mig glad Gör mig glad 6
Känner igen mig Känner igen mig 1
2023-08-20

Samma här. Mer än hälften av de andra tjejerna i min klass är så jävla taskiga och jag är inte jättesugen på att visa mig naken för dem. Jag känner mig liksom inte trygg med det. Ändå så vill jag duscha för jag vill inte lukta skit heller. Ughhhh… Jag borde inte vara så awkward men mina vänner känner likadant så vi kanske kan ge varandra mod eller nåt och stötta varandra

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig 1