Till Frågeplanket

Tjej, 12 år

Jag råkade lägga till en främling på snapchat

Jag råkade lägga till en främling på snapchat och skulle ta bort honom men han började skriva och jag så vad han skrev att han var 15 och frågade hur gammal var jag men jag svarade inte men han frågade mig om jag kunde skicka en bild på vilken tröja jag hade på mig . Jag visste redan vad han tänkte göra så jag blocka honom och sen insåg jag att han kanske har sett min snapkarta! Jag är rädd att han ska hitta var jag bor men min mamma säger att jag inte ska lägga till främlingar men jag råkade och jag är rädd att hon ska bli sur på mig snälla hjälp mig 🙏🏻

Gör mig arg Gör mig arg 2
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad 1
Känner igen mig Känner igen mig 2

Svara på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

2 kommentarer

Ebba på ECPAT 2024-04-09

Hej och tack för din fråga!

Du berättar att du råkade lägga till en främling på snapchat och att han frågade om du kunde skicka en bild på din tröja. Du blockerade honom men nu är du orolig för att han kan ha sett var du bor.

Det var bra av dig att blockera personen när du inte ville prata med honom mer. Det är svårt att veta om han har sett din snapkarta eller inte, men du ska inte behöva vara rädd för att han ska hitta var du bor. Du skriver att din mamma har sagt att du inte får lägga till främlingar och att du är rädd för att hon ska bli sur på dig. Kanske kan du förklara för din mamma vad det var som hände? Det kan kännas skönt att prata med någon vuxen om sådant som en oroar sig för och du har rätt till stöd!

Om du känner dig osäker eller vill prata mer med oss så är du välkommen att kontakta oss via vår stödlinje.
Ta hand om dig,

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad 1
Känner igen mig Känner igen mig
2024-04-10

Du, samma sak hände mig för ett tag sedan. Jag var stensäker på att han sett mig på snapkartan. Han hade det. Men det var för ungefär 2 år sedan och han har inte kommit hem till mig. Jag förstår att du blev rädd men jag vill nästan lova att han inte kommer komma till dig.
Med vänliga hälsningar!

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad 1
Känner igen mig Känner igen mig 1