Till Frågeplanket

Kille, 11 år

Jag känner mig säker med henne. Är det okej?

Jag är 11 och har en tjej som är 14 jag träffade på internet för 1 år sedan, Hon bor I ett annat land. Jag vet hur Hon ser ut, Hon har skickat massa bilder på sig själv så jag vet att den inte är en pedofil eller någonting, då och då skickar vi nudes till varandra också. Jag känner mig säker med henne. Är det okej?

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad 1
Känner igen mig Känner igen mig

1 kommentar

Madelaine på ECPAT 2024-04-16

Hej och vad fint att du har hittat hit!

Du undrar om det är okej att skicka nakenbilder med en person som är 14 år och bor i ett annat land. Det kan kännas spännande att skicka och få nakenbilder av någon. Det finns en lag som säger att man har rätt att bestämma själv och kan ge sitt samtycke till att skicka nakenbilder och göra andra sexuella saker, det gäller alla som har fyllt 15 år. Men om båda vill och är med på det och det inte är stor skillnad i ålder kan det vara okej att skicka nakenbilder om båda är under 15 år. Det är viktigt att man inte känner sig pressad eller tvingad till att skicka nakenbilder.

Jag skickar med en länk till en artikel som heter ”vad är olagligt och inte?”, där du kan läsa mer om just nakenbilder. Om du skulle vilja prata mer med oss hittar du vår chatt här.

Ta hand om dig!

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig