Kille, 15 år 5/22/2024
Lyft upp

Jag hade sex med en tjej, nu har hon anmält mig för våldtäkt

För några månader sedan hade jag sex med en tjej, nu har hon anmält mig för våldtäckt men jag tycker att hon var medvärkabde i det men nu är jag osäker
Vad ska jag göra

Finns här för dig 6

Kommentar

Ebba på ECPAT 2024-05-22

Hej och tack för din fråga!

Det är alltid viktigt att det finns tydligt samtycke till sex från alla som är inblandade. Du skriver att du tycker att hon var medverkande men att du känner dig osäker nu. Det är inte alltid lätt med samtycke. Samtycke kan visas genom att säga att det som händer känns okej, eller kan visas med kroppen. På samma sätt kan samtycke också dras tillbaka. Det kan vara så att vissa saker under sexet känns okej men att andra kanske inte känns lika bra. Det behöver alltså inte vara så att en person säger ”nej” för att visa att en inte vill något, utan det kan också vara att personen reagerar med kroppen på att det som händer inte känns bra. Det säkraste sättet att veta om det känns bra för den andra personen är att fråga.

Det är svårt att veta vad som hände mellan er, men du har rätt till att få stöd i hur du kan hantera det som hänt! Finns det någon vuxen i din närhet som du kan tänka dig att prata med? Det skulle kunna vara en skolkurator eller en kurator på ungdomsmottagningen eller en familjemedlem exempelvis.

Om du vill prata mer med oss om det här så är du välkommen att kontakta oss via vår stödlinje.

Ta hand om dig,

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig 3
kommentera
Ställ din fråga!