Till Frågeplanket

Tjej, 14 år

Jag gillar en kille, vi har snapat lite men mina kompisar tycker att det är skumt

Jag gillar en kille och gjort det ett tag men han är 21 och jag är 14 han är en ganska känd ryttare vi har snapat lite och har gemensamma vänner men mina kompisar tycker det är skummt. Vad ska jag göra?

Gör mig arg Gör mig arg 2
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig

Svara på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

1 kommentar

Lina på ECPAT 2023-10-17

Hej!

Tack för att du hör av dig till oss.
Du berättar att du gillar en kille som är 21 och du är 14, ni har snapat lite men dina kompisar tycker att det är skumt. Ibland kan det vara lite delade meningar kring åldersskillnader.
Det är inget fel att gilla någon som är äldre än en själv och inte helt ovanligt. Det finns heller ingenting som säger att det är olagligt att tycka om någon som är äldre, däremot säger lagen något om sexuella handlingar, till exempel att ha sex, skicka nakenbilder osv. En person över 15 år får inte göra något sexuellt med en person som är under 15 år, det är på grund av att den yngre inte kan ge samtycke (enligt lag).
Det viktigaste är att du gör vad som känns bäst för dig själv.

Vill du prata mer är du välkommen att kontakta oss här.
Ta hand om dig!

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig