Till Frågeplanket

Tjej, 13 år

Jag blev våldtagen för ungefär 2 år sedan. Polisen gjorde inte så mycket, är det okej av polisen?

Jag blev våldtagen för ungefär 2 år sen. Men våldtäktsmannen blev aldrig identifierad. Polisen gjorde inte så mycket och jag är lite rädd. Är det okej för polisen?

Gör mig arg Gör mig arg 2
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig

Svara på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

2 kommentarer

Madelaine på ECPAT 2023-10-18

Hej!
Vad bra att du kontaktade oss med din fråga.

Du skriver att du har blivit utsatt för en våldtäkt för 2 år sedan och att polisen inte gjorde så mycket. Du skriver även att du är rädd.
Du har rätt att må bra och att få hjälp och stöd med det här. Om det är så att du tidigare gjort en polisanmälan men att den sen blivit nedlagd av olika anledningar, så har du rätt att kontakta polisen igen, särskilt om det kommit fram mer information om personen som har utsatt dig för en våldtäkt.

Du kanske kan prata med en person i din närhet om hur du mår just nu, det finns även kuratorer på exempelvis ungdomsmottagningen eller så kan du kanske prata med din kurator på skolan. Om du har fler frågor eller vill prata mer med oss så är du välkommen att kontakta oss här.

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig
2023-11-02

Nej det är ett dåligt jobb som gjorde

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig 1