Tjej, 11 år 6/26/2024
Lyft upp

Hur ska jag göra mig lugn??

Jag och en tjej chattade och vi blev vänner. plötsligt så skickar hon en nakenbild till mig och jag blev jätteförvånad för jag tänkte att vi bara vara vänner sen ber hon mig Skicka likadana bilder fast på ansikte på och jag sa nej men då blir hon jättearg och börjar hota mig om att sprida falska rykten om mig. Jag har tvungen att skicka en bild och sen så gjorde jag jag det fast jag inte ville. sen så hotar hon mig om att om jag inte Skickar fler så kommer hon skicka bilden på hela internet. Just nu ignorerar jag bara henne men jag är fortfarande jätterädd för jag vet inte om hon har skickat bilderna. Jag har sagt till min mamma och min pappa så nu ska vi kanske polisanmäla. men allt känns som det är mitt fel. Hur ska jag göra mig lugn??

Detta hände igår

Finns här för dig

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentarer

Mikaela på ECPAT 2024-06-26

Hej på dig och tack för din fråga!

Det är aldrig okej att pressa eller hota någon att skicka nakenbilder. Vill man inte skicka nakenbilder så måste den andra personen respektera det. Du har inte gjort något fel alls, det är den andra personen som gjort detta mot dig som gjort fel.
Vad bra att du berättat om det här för din mamma och pappa så att du slipper bära på detta ensam och kan få stöd och hjälp.
Vi kan i många fall ta ner nakenbilder som sprids på olika hemsidor eller stänga ner konton som sprider eller hotar om att sprida nakenbilder. Du får gärna höra av dig till oss i vår stödlinje om du vill prata mer.
Ta hand om dig!

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
2024-06-28

Jag har pratat ded er en i måndags/5 dagar och jag har fått jätte mycket stöd och hjälp så jag vill bara tacka för allt stöd kram *** 11år/ jag skrev frågan

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
Ställ din fråga!