Till Frågeplanket

Tjej, 10 år

Han tog en screenshot på den och hotade henne att han skulle skicka den i gruppen.

Jag har ett spotlightkonto på snap. Det var en kille som sa att mina videor var jättebra och att han ville lära känna mig mer. Han ville se bilder på fötter och ben och det skickade vi för att det var lite kul. Sedan ville han vara med i en grupp med mig och mina kompisar. Han adadde min ena kompis. Enligt henne pressade han henna till en nakenbild. Han tog en screenshot på den och hotade henne att han skulle skicka den i gruppen. Hon tog bort han men nu hotar han MIG istället med ett skicka ut våra ben (det är jag it så rätt för) och hennes bild. Vad ska jag göra???

Gör mig arg Gör mig arg 1
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad 1
Känner igen mig Känner igen mig

Svara på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

2 kommentarer

2024-02-19

jag tycker att ni ska berätta för en pålitlig vuxen för ingen ska bli pressad till att skicka bilder och han ska absolut inte hota med att sprida dom om ni skickade (även om det kanske inte är så smart att skicka bilderna från början)

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig
Isabell på ECPAT 2024-02-19

Hej Du!
Vad bra att du hittat hit med din fråga.

Du berättar att du lagt upp videos på ditt spotlightkonto på snapchat och en kille har kommenterat att de var jättebra och att han ville lära känna dig bättre. Hittills har du skickat bilder på dina fötter och ben, och varit ok med det. Du berättar att den här killen addat en utav dina vänner och pressat henne till att skicka en nakenbild. Han har tagit en screenshot och hotar nu med att sprida bilden. Hon har raderat honom, men nu hotar han i stället med att sprida dina bilder.

Det du berättar låter allvarligt. När det händer jobbiga saker kan det vara bra att prata med en trygg vuxen. Har du någon i din omgivning som du skulle kunna tänka dig att berätta för? Det kan kännas skönt att få stöd ifrån vuxenvärlden så man inte går runt med sådant själv.
Det som den här killen gör är inte ok. Man får inte tjata eller tvinga en person att skicka bilder om personen inte vill. Man får heller inte hota med att sprida någons bilder. Det kan faktiskt vara brottsligt, och man har alltid rätt att polisanmäla!
Det kan vara bra att känna till vad som är lagligt och inte, du kan läsa mer om det här.

Vi har en stödlinje -Ditt ECPAT som man kan vända sig till om man skulle ha fler frågor och funderingar. Du är anonym!
Ta hand om dig!
Vänliga Hälsningar,

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig