Tjej, 15 år 8/12/2024
Lyft upp

Är 3 år för stor åldersskillnad?

En fråga om åldersskillnad, Jag började prata med en kille oktober 2021 då var jag 12 han var 15, vi visste ej varandras ålder för då tillfället men båda verkade på samma väg i livet så vi tänkte inte så mycket på det. Nu 3 år senare känner vi varandra som sten och vatten och jag undrar över åldersskillnaden.. Han är en så fin och respektfull kille och jag har verkligen älskat honom sen dag 1. Är 3 är för stor åldersskillnad? Jag är 15 han fyllde nyligen 18.

Finns här för dig

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentar

Ebba på ECPAT 2024-08-12

Hej och tack för din fråga!

När det kommer till åldersskillnaden mellan dig som är 15 och honom som är 18, så finns det ingenting i lagen som säger att det inte är okej. Det viktigaste är att relationen känns bra för er båda. Precis som du själv också skriver så kan det vara bra att fundera över om ni vill samma saker med relationen och om ni är på samma plats i livet. Är det något mellan er som gör att du känner dig osäker på om det känns bra?

Du är välkommen att chatta eller ringa till oss om du känner dig osäker eller vill prata mer med oss!
Ta hand om dig,

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!