Tjej, 11 år 4/28/2023
Lyft upp

Min mammas kompis

Min mammas kompis tog på mig mellan benen och hon sa att jag inte skulle vara rädd men jag blev rädd e

Finns här för dig

Kommentar

Nina på ECPAT 2023-04-28

Hej,
Vad bra att du skriver hit. Det som din mammas kompis gjorde var helt fel. Ingen får ta på dig om du inte vill det. Vuxna får aldrig ta på barn på det sätt som du beskriver, det är olagligt. Jag förstår att du blev rädd. Det är en helt naturlig reaktion när en vuxen tar på en mellan benen.
När man har varit med om det som du berättar om, är det viktigt att få stöd och även att skyddas så att man inte behöver träffa den person som utsatt en, igen. Om du inte redan berättat för din mamma, så är det bra om du gör det nu. Din mamma behöver hjälpa dig och skydda dig. Du har rätt att polisanmäla det som du utsattes för och det kan din mamma hjälpa dig med.
En del som hör av sig till oss berättar att det är svårt att prata med en förälder av olika anledningar. Om det är det för dig, så finns det flera andra trygga vuxna som kan lyssna och hjälpa dig berätta för din mamma. Det går bra att prata med skolkuratorn om sånt här. Man kan berätta för en lärare, eller för en kompis förälder. Du är välkommen att höra av dig till vår chatt eller telefon också, om du vill prata anonymt med en av oss rådgivare här på Ditt ECPAT. Vi vill gärna hjälpa dig vidare.

Ta hand om dig!

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!