Tjej, 16 år 2/23/2024
Lyft upp

Folk har börjat sprida rykten om mig som inte är sanna

Hej jag bor i en stad som är en både liten men ändå lagomstor stad. Och från ingenstans så har folk börjat sprida ryckten om mig som inte är sanna! Att jag säljer mig själv, att jag beter mig som en hora och att nakenbilder finns sprida. Men det är inte sant för jag har skickat nakenbild en gång om det var till mitt ex och jag vet att han inte sparat någon bild på mig. Vad ska jag göra! Vill inte att det här ska spridas när det inte är sant!

Finns här för dig

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentar

Louise på ECPAT 2024-02-23

Hej!

Vad bra att du har hittat till frågeplanket!

Det låter som en tuff situation som du befinner dig i, och det är inte okej gjort av den/dom som sprider rykten om dig. Att sprida sådana rykten kan vara brottsligt. Du har rätt att få stöd i den här situationen. Att prata om det med en vuxen som du litar på kan vara ett bra första steg. Många barn och unga som varit i liknande situationer har berättat för oss att det kan kännas skönt att berätta för någon vuxen vad som har hänt, även om det kan kännas svårt att berätta.
Här finns information kring hur det fungerar med en polisanmälan och här finns vår chatt om du vill prata mer med oss.

Ta hand om dig!

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!