Kille, 16 år 6/3/2024
Lyft upp

Får man skicka nudes om man är 12 år?

Återigen undrar jag vad svaret på frågan i annonsen är, ”får man skicka nudes om man är 12 år?” Lyder frågan, jag tycker ni ska börja ha svaren i annonsen

Finns här för dig

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentar

Ebba på ECPAT 2024-06-03

Hej och tack för din fråga!

Det är helt okej för någon som är 12 år att skicka nakenbilder så länge som det känns bra för hen själv och den som bilden skickas till. Det är viktigt att ingen får pressa, hota eller tjata för att du få nakenbilder. En behöver aldrig skicka en nakenbild om en inte vill det. På samma sätt är det inte heller okej om någon annan skickar nakenbilder som du inte har sagt att du vill ha. Du kan läsa mer om att skicka nakenbilder här.

Du skriver att du tycker att vi ska ha med svaren i våra annonser. Jag förstår att det kan kännas så. Det är något som vi har valt att inte göra eftersom vi gärna vill att unga ska hitta hit och ställa sina frågor direkt till oss.

Om du vill prata mer med oss är du välkommen att kontakta oss via vår stödlinje.
Ta hand om dig,

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!