Kille, 16 år 12/27/2023
Lyft upp

En hotar att sprida mina nakenbilder!

Det är en som hotar mig med att sprida mina nakenbilder. Vad ska jag göra?

Finns här för dig

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentarer

Isabell på ECPAT 2023-12-27

Hej Du!
Vad bra att du hittat hit!
Du berättar att en person hotar med att sprida dina nakenbilder och du undrar vad du ska göra.

Vi pratar med många barn och unga som varit med om det du beskriver tyvärr. Det är aldrig ok att hota med att sprida en annan persons bilder mot deras vilja, det kan faktiskt vara brottsligt. Du har alltid möjligheten att göra en polisanmälan. Hur det kan gå till kan du läsa mer om här. Är det pågående så kan du ringa 112 annars ringer du 114 14.
Vi brukar rekommendera att inte betala personen då det oftast inte slutar där utan fortsätter. Istället kan du anmäla kontot till plattformen hoten sker på samt att ta skärmdump på konversationen.

Det kan vara skönt att ha en trygg vuxen att prata med när man går igenom jobbiga saker så man slipper gå runt med det helt själv. Har du någon i din omgivning du känner dig bekväm med att berätta för?
Vi har en stödlinje man kan höra av sig till om man vill prata med oss anonymt.
Vänliga Hälsningar,

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
2024-01-17

Jag tycker att du ska prata med en vuxen, jag vet att alla säger det, men det är typ nästan ända lösningen. Oftast så säger de bara att de sak sprida dina nakenbilder, men det är sällan som de faktiskt vågar göra det. Jag tycker självklart inte att detta är okej, på något sätt. Försök inte att vara dryg eller elak mot denna person, då den kan göra det lite som en hämnd typ. Men prata med en vuxen eller gör en polisanmälan. Kom ihåg att inte ta bort er konversation, då det kan användas som bevis.

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!