Till Frågeplanket

Tjej, 11 år

Då anmälde jag honom och skärmdumpade jag hans användarnamn

Jag vill säga om att det var en kille som sa att han var 14, han frågade om jag hade roblox. Jag brukar svara på människor som addar mig på snapchat för att jag är ganska känd där, så frågade han om en kroppsbild, jag sa
Att jag såg ut som på min avatar, då sa han att om jag hade lika stora bröst på avataren, kunde jag väl skicka en nakenbild på dom om jag fick 100 robax alltså spel pengar. Då anmälde jag honom och skärmdumpade jag hans användar namn men vi är fortfarande tillagda i samma grupp på snapchat. Nu vill jag prata med mamma eller pappa. Men det känns som om jag pratar med mamma som jag helst vill prata med, men tänk om pappa inte tror att jag litar på honom?

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen 1
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig 1

1 kommentar

Lina på ECPAT 2024-04-22

Hej och tack för att du hör av dig.

Vad bra av dig att blockera personen. Det är inte okej att erbjuda spelpengar mot en nakenbild – så det var modigt att göra som du gjorde.
Du berättar också att du vill prata med din mamma eller pappa om det, det tycker jag låter som en bra idé. Det kan vara skönt att få prata med någon om det man är med om.
Du ska berätta för den personen som du vill prata med, vill du helst prata med din mamma så gör det. Det viktiga är att det känns bra för dig.

Ta hand om dig!

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig