Tjej, 13 år 8/29/2023
Lyft upp

Vet verkligen inte vad ja ska göra för tänk om alla tror att de är jag

För några månader sen fick alla ja kände reda på att ja hade skickat nudes till en kille som sa att han var yngre än var han var. Han sa till och med att han tänkte sprida dom, men han trodde att ja var en annan tjej (det var jättekonstigt alltihopa). Det var verkligen jättejobbigt när alla fick reda på de, så många som skrev ”har du verkligen gjort det” ”folk säger de här om dig” nu har ja börjat ny skola och en kille som hjälpte mig när ja blev hotad, har börjat säga att han har nakenbilder på mig och han visar dom till folk. Ja har aldrig skickat något till honom men han har på någon annan som han säger är jag. Vet inte vad ja ska göra för tänk om alla kommer tro att de är jag fast de inte är jag. Frågade honom idag och han sa att han aldrig sagt det. Frågade också om han hade nån bild på mig och han skickade på någons annan bröst och frågade om dom var mina. Ja svarade nej och sen tog ja bort honom från snap. Vet verkligen inte vad ja ska göra för tänk om alla tror att de är jag. Snälla hjälp
Vet inte om man är anonym automatiskt men om man inte är de vill ja gärna vara anonym 👍

Finns här för dig 1

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentar

Caroline på ECPAT 2023-08-29

Hej!

Tack för att du delar med dig av vad som hänt.
Om jag förstår dig rätt så var det en kille som sa att han skulle sprida bilder på dig och att folk började fråga dig om du har skickat bilder till honom.
Att skicka bilder kan vara helt okej, om båda vill och är nära i ålder. Men man får inte sprida någons bilder eller visa dom för andra, det kan vara olagligt.
Därför vill jag tydliggöra att det inte är den som skickat bilder (i samtycke) som gör fel, utan den som hotar att sprida eller sprider bilder på någon.

Du har rätt att polisanmäla om någon skulle sprida dina bilder, eller hotar att sprida dina bilder. För att polisanmäla ringer man till polisen på 11414.

Om du vill prata mer om det här får du gärna höra av dig till oss i vår stödlinje.

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!