Tjej, 15 år 6/13/2023
Lyft upp

Vän på snapchat frågar om nudes

Hej, jag har skrivit med en kille på snap i ungefär en månad och vi har snackat på telefon och jag har sett honom som en väldigt bra vän men nu är han sur på mig och säger att om jag inte skickar nudes till honom så kommer han kontakta mina föräldrar. Han vet vart jag bor och deras telefonnummer han är också över 18

Finns här för dig 1

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentarer

Eline på ECPAT 2023-06-13

Hej!

Vad bra att du kontaktar oss.

Att skicka nudes ska vara något som känns härligt och är frivilligt. Du ska aldrig behöva skicka till någon om du inte vill det och det är aldrig okej av någon att hota dig att skicka nudes.

  • Om någon försöker få dig att skicka nudes genom tjat, hot eller utpressning kan det vara ett brott
  • Ta skärmdumpar på konversationen om någon tjatar, hotar eller utpressar dig
  • Du har rätt att anmäla hot till polisen på 114 14. Om du är osäker och vill ha råd hur du gör kan du läsa mer här
  • Du har inte gjort något fel
  • Prata med en trygg vuxen i din närhet om någon försöker få dig att skicka nudes fast du själv inte vill

En trygg vuxen i din närhet kan vara en förälder, lärare, kurator eller någon annan som du känner att du litar på. Du kan också prata med oss i vår chatt, på telefon 020 112 100 eller på mejl. Våra öppettider är måndag-torsdag 17-22 och fredag 15-20.

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
2023-08-28

Blockera honom och gör en polisanmälan. Vad ska han göra när han kontaktar dina föräldrar? Säga att du inte vill skicka nudes men att han försöker tvinga dig? Det tvekar jag på faktiskt..

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
2023-09-26

Screena och säg att du kan gå till polisen med det om han inte låter dig vara ifred. Eftersom han är 18 och du är minderårig kommer han nog lämna dig ifred

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
2024-02-08

Skicka inte om du inte vill 🙁 Asså det kmr inte göra något bättre om du skickar. Försök att berätta för dina föräldrar men om du inte kan så blocka honom bara. Om han kmr till ditt hus tycker så säg till dina föräldrar eller i värsta fall ring 112 om det är seriöst.

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!