Tjej, 15 år 10/23/2023
Lyft upp

Vad kan jag göra?

För 2 år sedan skickade jag bilder till killar för att det var bara då jag kände att någon ville va med mig o kände mig omtyckt. Men nu har alla i skolan bilderna och folk som inte ens jag känner, och jag ångrar mig jätte mycket. Vad kan jag göra för att få bort bilderna på mig

Finns här för dig

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentar

Mamadou på ECPAT 2023-10-23

Hej, tack för att du hör av dig till oss.
du berättar att du för 2 år sedan skickade bilder till killar för att det var bara då du kände att någon ville vara med dig och du kände dig omtyckt, nu har alla i skolan bilderna och folk som du inte ens känner har dem och du ångrar dig jättemycket. Du undrar nu vad du kan göra för att få bort bilderna på dig.
Vi på Ditt ECPAT pratar med många barn och unga som blir utsatt för liknande situationer som det du beskriver. Det som den här personen gör mot dig kan vara olagligt. Det är aldrig okej att sprida någon annans nakenbilder. Du har inte gjort något fel och du har rätt att anmäla detta till polisen, det kan vara bra att ta en skärmdump på det personerna gör och skriver och spara som bevis om du ska göra en polisanmälan. Man kan anmäla genom att ringa Polisen på 114 14. Du kan också anmäla personen till appen där detta hände på.
Du har rätt att få stöd och hjälp. Om du vill är du välkommen att chatta, eller ringa till oss (nr: 020-112 100) om du vill prata mer. Vi har också möjlighet att hjälpa till att ta ned bilder som sprids, det kan gå till på lite olika sätt och är det något du skulle vilja ha hjälp med nedtagning kan du kontakta oss här: https://dittecpat.se/
MVH.

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!