Tjej, 14 år 2/28/2023
Lyft upp

Ok åldersskillnad?

Är 15 och 34 en ok ålderskillnad ?

Finns här för dig

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentarer

2023-03-01

Hej! Jag vet att det kan kännas som att det inte finns något problem med ålderskillnad men det finns en ett stort problem med 14 till 34, tänk så här, varför vill hen inte vara med vuxna i sin egen ålder? Är det för att hen kanske är ute efter någon som har mindre makt och som är enklare att kontrollera eller förvirra? Skulle du kunna tänka dig dejta en 3 åring? Om den här 34 åringen säger att du är speciell, då är det tyvärr en RIKTIG vanlig taktik som används av pedofiler. Den här 34 åringen har redan gått ut ur gymnasiet, universitetet, gått vidare till arbetslivet. Hen bör inte ens umgås med en 14 åring. Jag vet att det är svårt och jag har varit igenom liknande, om du vill ha hjälp skulle jag gärna vara här för dig!!

Gör mig glad
Gör mig ledsen 1
Gör mig arg 1
Finns här för dig 1
kommentera
Madelaine på ECPAT 2023-03-03

Hej!
Tack för din fråga till oss gällande åldersskillnad. Lagen säger ingenting om relationer, men den säger någonting om sexuella relationer. En person över 15 år får inte ha någon sexuell interaktion med någon som är under 15 år. Den som är över 15 år begår ett brott då eftersom den som är under 15 år inte kan ge ett samtycke (enligt lag).
Ibland när det är åldersskillnad mellan två personer, trots att relationen är laglig, kan det finns andra faktorer som är viktiga att tänka på, som tex en eventuell maktobalans. Den yngre kan hamna i beroendeställning som kan utnyttjas av den äldre, både medvetet och omedvetet.
Du får gärna kontakta oss på mejl, chatt eller telefon om du vill prata mer om det här. Våra öppettider är måndag-torsdag 17-22 och fredag 15-20.

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg 1
Finns här för dig
kommentera
2023-03-13

Nej de är inte en ok åldersskillnad

Gör mig glad 1
Gör mig ledsen
Gör mig arg 1
Finns här för dig 2
kommentera
2023-08-19

Asså förlåt men girl ecpat gör inte en tillräckligt stor grej av hur FEL det här är! Det är VERKLIGEN INTE okej! Anmäl honom till polisen eller nåt! Såg till dina föräldrar! Det är sjukt beteende av honom! INTE OKEJJJ

Gör mig glad 1
Gör mig ledsen 1
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
2024-01-30

Nej

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!