Kille, 16 år 5/21/2024
Lyft upp

Någon har gjort en fake-bild på mig och säger att de ska skicka den till nära och kära

En tjej skrev till mig på nummer, hon ville att jag skulle skicka bild på mitt ansikte så jag skicka och det började med att hon la till mig på instiftan hon verkade chill tillst hon ville byta bilder sen hon skickade ba bilder, sen jag sa att det är fake konto för att ta mig ut ur situationen, sen så har hon gjort upp en fake kuk bild på mig och säger att dom ska skicka det till nära och kära och lägga det på story, om jag inte gör det dom säger

Finns här för dig 1

Kommentar

Ebba på ECPAT 2024-05-21

Hej och tack för din fråga!

Det är aldrig okej för någon att fejka en nakenbild på någon och hota med att sprida den. Det som den här personen gör är inte okej och du har rätt att polisanmäla det som har hänt. Du skriver inte vad personen hotar om, men vi brukar ge rådet om att inte göra så som personen säger eftersom det inte finns några garantier för att bilderna inte sprids ändå. Det är bra om du kan ta skärmdumpar på bilden och hoten och sedan blockera personen och anmäla kontot till plattformen.

Finns det någon vuxen du kan prata med om det som har hänt? Många unga tycker att det känns bättre efter att de har pratat med någon vuxen de litar på.

Vi kan i vissa fall hjälpa till med att ta ner bilder som sprids eller stänga konton för de som hotar om att sprida bilder. Om du vill ha hjälp med det eller vill prata mer med oss är du välkommen att kontakta oss via vår stödlinje.

Ta hand om dig,

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!