Till Frågeplanket

Kille, 17 år

Min lärare tar på mig

Jag har börjat på en ny skola och jag har väldigt svårt att skaffa vänner för jag vet inte riktigt hur jag ska prata med personer utan att det blir stelt. Min engelskalärare började se mig efter skolan och det kändes rätt för hon var min enda ”kompis” då. Men nu har hon liksom börjat vara för närgången och tar på mig. Jag vet inte hur jag ska be henne att sluta för hon är den enda som jag har känt mig trygg med och nu tar hon liksom på mig och det känns obehagligt. När vi var ensamma i klassrummet stoppade hon ner sin hand i min byxa och hon tog på mig och jag ville verkligen att hon skulle sluta men jag visste inte hur jag skulle säga det.

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen 1
Gör mig glad Gör mig glad 1
Känner igen mig Känner igen mig 1

Svara på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

1 kommentar

Ebba på ECPAT 2024-04-29

Hej och vad bra att du har hittat till Ditt ECPAT med din fråga!

Du berättar att din lärare tar på dig och att ville att hon skulle sluta men inte visste hur du skulle säga det. Det som din lärare gör är inte okej och kan till och med vara olagligt. Du kan läsa mer om vad som gäller när lärare beter sig olämpligt här. Det som har hänt är inte ditt fel. Ingen får ta på dig om du inte vill det och du har rätt att anmäla det som har hänt till polisen.

Finns det någon trygg vuxen i din närhet som du kan prata med? Du har rätt till stöd och hjälp med det här.

Om du känner dig osäker eller vill prata mer med oss så är du välkommen att kontakta oss via vår stödlinje så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig vidare.
Ta hand om dig,

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig