Till Frågeplanket

Tjej, 16 år

Min kompis säljer nakenbilder, vad kan jag göra?

Jag är orolig för min kompis som säljer nakenbilder på sig själv, vad kan jag göra?

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig

1 kommentar

Mamadou på ECPAT 2023-10-11

Hej, tack för att du hör av dig till oss. Du berättar att din kompis säljer nakenbilder på sig själv och du undrar vad du kan göra.

Det är modigt av dig att berätta för oss. Det du kan göra är att försöka förmedla din oro som du har till din kompis. Ett tips kan vara att först skriva ner din oro och läsa upp det för din kompis när ni ses. 

Det kan också vara bra att försöka få din kompis att berätta för en vuxen, det kan vara en kurator, en lärare eller någon som hen känner sig trygg med. Barn har rätt att må bra och vara skyddade från övergrepp och olika jobbiga saker som händer. Hen har också rätt att bli lyssnad på av vuxna. Hen kan också prata med någon på en ungdomsmottagning, de är vana att träffa personer som är i svåra situationer. Om det känns bra för dig kan du säga till din vän att du kan vara med och berätta, eller bara vara med och vara tyst som stöd. Ibland är det lättare att berätta något svårt om en har med sig någon som redan vet.

Du får gärna höra av dig till oss om du har fler frågor eller funderingar. Din vän kan även kontakta oss på Ditt Ecpat här för mer stöd och råd.

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig