Kille, 15 år 8/1/2023
Lyft upp

Min ex-kompis avslöjar saker från mitt förflutna

Under en period i mitt liv som utspelade sig runt 2021 var jag en väldigt aggressiv och hotfull person. Jag hade då en vän som bröt kontakten med mig och som flera gånger kommit tillbaka när jag hittat nya vänskaper/förhållanden. Efter 2021 har jag gått en intensivkurs inom impulsbeteende-kontroll, där man får lära sig diverse verktyg för att kunna lättare kontrollera känslorna. Igår tog mitt förhållande slut på grund av just detta: kompisen tog kontakt med min tjej. Jag och min tjej har varit tillsammans i ca 5 månader, och vi har haft det tipp topp tillsammans. Fram tills för en vecka sen. Vi började bråka om en rätt onödig sak, vilket inte löste sig förens en vecka senare. När allt var löst får jag sen höra att denna ex-kompis till mig har kontaktat min tjej och börjat rabbla upp tidigare incidenter, som nån slags hämnd. Detta har nu resulterat i att förhållandet avslutades och jag står här, utan vänner och tjej. Finns det något lagstadgat jag skulle kunna göra åt detta eller bör jag bara fortsätta försöka leva normalt? Tacksam för svar och åsikter.

Finns här för dig 1

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentar

Madelaine på ECPAT 2023-08-01

Hej och tack för din fråga till oss!

Du skriver att du under en period varit aggressiv och hotfull, men att du gått en kurs i impulsbeteende-kontroll som hjälpt dig att hantera det här känslorna. Du beskriver även hur en äldre vän till dig berättat för din tjej om detta och att er relation nu tagit slut i samband med att vännen berättat.

Det var tråkigt att läsa att din relation tagit slut i samband med att din vän berättat om saker som hänt förut. Här på Ditt ECPAT arbetar vi med att stödja barn och unga under 18 år att få hjälp, stöd och kunskap om nudes, spridning av nudes, sexuella övergrepp, hot och kränkningar på nätet eller IRL. Vi kan tyvärr inte svara på juridiska frågor utanför vårt expertisområde.

Det kan vara skönt att få prata med någon när man känner sig ledsen eller varit med om det som du beskriver. På ungdomsmottagningen kan du söka stöd om du är mellan 13 och 25 år, du kan hitta mer information kring deras arbete på www.umo.se. Du kan också vara anonym och chatta med någon på killar.se Chatta anonymt, gratis kurator – Killar.se. Hoppas att du får rätt stöd och hjälp med det här.

Om du vill prata mer med oss kan du även kontakta oss på chatt eller på telefon här: Ditt ECPAT.

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!