Tjej, 12 år 10/23/2023
Lyft upp

Konstigt att vara ihop med någon som 2 år äldre?

Hej! Jag gillar en kille som är 14 år gammal, jag är 12 och vi snappar lite, är det konstigt att vara ihop med någon som är 2 år äldre? Det känns rätt så mycket eftersom att jag går i sexan och han åttan. Mamma tycker att det är rätt så stor skillnad och skulle inte varit så supportive direkt om jag o han skulle ha blivit ihop.

Finns här för dig

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentar

Isabell på ECPAT 2023-10-23

Hejsan!
Vad bra att du hör av dig till oss med din fundering.
Du berättar att du gillar en kille som är 14 år och du själv är 12 år. Du undrar om det är konstigt att vara ihop med någon som är 2 år äldre. Din mamma tycker åldersskillnaden är stor och skulle inte vara så stöttande ifall ni blev ihop.
Lagen säger ingenting om en relation i sig så länge ni inte inleder en sexuell relation. I Sverige har vi något som kallas för att man blir ”byxmyndig” vid 15 år. Det som menas är att det är förbjudet för en person över 15 år att ha sex med någon yngre än 15 år. Lagen finns till för att skydda barn och unga från sexuella övergrepp. Det här gäller även om du som är under 15 år själv vill, eller har tagit initiativ till sexet.

Skulle du ha fler funderingar eller frågor så hör gärna av dig till vår stödlinje. Du är alltid anonym när du kontaktar oss.

Vänliga Hälsningar,

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!