Tjej, 10 år 8/22/2023
Lyft upp

Kan man ha sex när man är tio

Sex som tio. Kan man ha sex när man är tio. Hade det Igår. Det var så skönt . Och mysig . Jag och min kille som är tolv vill ha det igen!

Finns här för dig 8

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentarer

Caroline på ECPAT 2023-08-23

Hej!

Du undrar om man kan ha sex när man är 10 år. I Sverige har vi en lag som innebär att barn som är under 15 år inte kan säga ja (ge sitt samtycke) till sexuella handlingar. Det betyder att även fast man vill ha sex, så kan man inte säga ja – enligt lagen.

Barn som är under 15 år är inte straffmyndiga i Sverige så då kan man inte dömas för brott. Om det skulle visa sig handla om ett övergrepp eller en våldtäkt har man såklart rätt att få stöd och hjälp och då kan man göra en polisanmälan och kontakta socialtjänsten exempelvis.

Kom gärna in och prata mer med oss i stödlinjen om du vill, så kan vi förklara mer.

Gör mig glad 5
Gör mig ledsen 1
Gör mig arg 5
Finns här för dig 3
kommentera
2023-08-28

Ja

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg 7
Finns här för dig
kommentera
2023-08-29

Jag tycker man är för ung för att förstå vad det innebär att ha sex när man är 10. En 12 åring och en 10 åring har nog ganska olika uppfattningar om vad sex innebär. Jag hoppas verkligen att du inte känner någon stress i att göra det igen.

Gör mig glad 5
Gör mig ledsen
Gör mig arg 1
Finns här för dig
kommentera
2023-09-01

Asså inte för att vara sån men TIO ÅR??!!!!!!! Jag kan såklart inte veta säkert, men detta låter lite som ett troll. Först och främst så känns det väldigt osannolikt att nån förlorar oskulden vid TIO ÅRS ÅLDER och tycker att det är SKÖNT. Jag menar, de flesta har knappt börjat puberteten när de här tio. Har ni ens haft sexualkunskap än??!!!! Det är väldigt sjukt men inget jag säger kommer förhindra nånting. Aja. Ha kul antar jag, gör inget som du inte är bekväm med, var försiktig, gör inget dumt, ingen kan tvinga dig till nåt, om de gör det så anmäl dem till polisen, tvinga inte någon annan till nåt, yesss.

Gör mig glad 4
Gör mig ledsen
Gör mig arg 2
Finns här för dig
kommentera
2024-04-09

Jag håller med lite jag vill ha det

Gör mig glad 4
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
2024-04-11

Jag tycker att man får ha sex närsomhelst bara båda vill och vet vad det är!!!

Gör mig glad 5
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig 2
kommentera
Ställ din fråga!