Till Frågeplanket

Kille, 15 år

Jag råkade ha sex med en 12 åring o en 13 åring för de lura mig o sa att de va 09or och undrar om de som jag har gjort är fel?

Jag råkade ha sex med en 12 åring o en 13 åring för de lura mig o sa att de va 09or Båda två samt att de såg äldre ut, vi har haft sex typ 4 gånger o jag undrar om de är jag som gjort fel

Gör mig arg Gör mig arg 1
Gör mig ledsen Gör mig ledsen 1
Gör mig glad Gör mig glad 3
Känner igen mig Känner igen mig 3

1 kommentar

Ebba på ECPAT 2023-11-20

Hej,
Vad bra att du har hittat hit till oss på Ditt ECPAT!

Du beskriver att du har råkat ha sex med en 12-åring och en 13-åring och att de lurade dig att de var äldre, du undrar nu om du har gjort något fel.

När en fyller 15 år får en något som kallas ”sexuell självbestämmanderätt”. Det betyder att någon som är över 15 år inte får ha sex med någon som är under 15 år. Det hänger ihop med att någon som är under 15 år inte har sexuell självbestämmanderätt än och inte enligt lagen kan ge samtycke till sex. Det betyder alltså att det inte var okej att ha sex med 12-åringen, eller 13-åringen även om de lurade dig att de var 14. Du kan läsa mer om vad som är lagligt och inte här. Det kan kännas jobbigt att ha gjort något som inte var okej och du har rätt till stöd och hjälp! Finns det någon vuxen i din närhet som du litar på och kan prata med? Det skulle kunna vara en kurator eller lärare på skolan, till exempel.

Vill du prata mer med oss om det är är du välkommen att kontakta oss här.
Ta hand om dig,

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig