Kille, 15 år 2/8/2024
Lyft upp

Jag har valt att blockera personen

Det har inträffat att jag deltog i videosamtal med en person som är 18 år gammal medan jag utförde privata aktiviteter. Detta hände på Instagram. Jag har valt att blockera den personen och har aktivt försökt att hålla henne på avstånd från min närvaro online. Efter att jag har blockerat denna personen så lades ett konto till mig genom sökning i Snapchat. Det första jag tänkte var att det var personen som jag hade blockerat. Nu har jag tagit bort det Snapchat kontot och skapat ett nytt och har lagt till det kontot som hon hade. Det ser ut som ett expose-konto, borde jag fortsätta att hålla utkik på det kontot ifall det lägger tillbaks mig på mitt alternativa konto.

Finns här för dig

Kommentar

Lina på ECPAT 2024-02-08

Hej!
Tack för att du hör av dig till oss.

Som jag förstår det utifrån vad du berättar så har du haft kontakt med en person som är 18 år och nu har du blockerat personen överallt – vilket är bra om du inte vill ha kontakt med personen mer eller om personen gjort något som du inte tycker känns okej. Du berättar även dels om ditt snapchatkonto men också om ett konto som ser ut som ett exposekonto. Misstänker du att det är ett exposekonto så kan du anmäla det till snapchat.
Du frågar också om du ska hålla utkik på kontot ifall det lägger tillbaka dig på ditt alternativa konto. Skulle det vara så att den här personen eller det kontot får dig att känna obehag kan det vara bra att undvika kontakt med personen. Du kan även blockera konton på snapchat om du vill vara säker på att just det kontot inte lägger till dig där.

Vi på ECPAT kan även hjälpa till att stänga ner konton som sprider bilder på barn och unga, du får gärna kontakta oss via vår chatt om du vill prata mer med oss om det här. Du hittar den här.

Ta hand om dig!

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!