Till Frågeplanket

Tjej, 16 år

Jag blev tafsad på regelbundet när jag var 8. Nu är jag rädd att jag kommer bli pedofil.

Jag blev tafsad på regelbundet när jag var 8. Nu är jag rädd att jag kommer bli pedofil pga det (man hör ju alltid om att pedofiler var offer när de var barn). Sen hjälper det ju inte heller att man konstant blir påmind om att pedofili finns genom nyheter och internet. Jag skulle aldrig kunna tycka att barn är attraktiva men jag är rädd att det ändras då jag blir äldre. Vad ska jag göra?

Gör mig arg Gör mig arg 1
Gör mig ledsen Gör mig ledsen 8
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig

1 kommentar

Sanna på ECPAT 2022-12-16

Tack för din fråga! Vad bra att du hör av dig, det finns säkert fler som undrar.

Du skriver att du blev tafsad på regelbundet när du var åtta år. Den personen som tafsade på dig när du var åtta år har gjort fel och det kan också vara brottsligt. Det har du alltid rätt att anmäla om du skulle vilja. När någon har gjort så som den personen har gjort mot dig är det viktigt att du får stöd och hjälp. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss igen om du skulle vilja höra mer, det kan du göra genom att chatta, mejla eller ringa här.

Att känna sig orolig över att en själv ska tänka pedofila tankar är något som många personer som själva varit utsatta är oroliga för. Det behöver inte betyda att man kommer att göra det. Är det något som man känner sig orolig över är det viktigt att man får stöd. Det finns en hjälplinje för personer som upplever sig ha en oönskad sexualitet, t.ex. när man tänker sexuella tankar som man inte mår bra av, den heter Preventell. Dit kan man vända sig om man är 16 år eller äldre och det går att ringa anonymt. Här kan du läsa mer om Preventell:
https://preventell.se/

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad 2
Känner igen mig Känner igen mig