Tjej, 16 år 8/14/2023
Lyft upp

Hur känner jag mig självsäker i min kropp och hur gör jag för att inte vilja gå ner i vikt?

Min mamma och släkt och andra nära mig pratar ofta om att jag har ätstörningar. Jag gick ner från 48 till 42 under en kort period. Och jag älskar att gå ner i vikt men jag får bara mer och mer ångest för jag har flyttat och har nu gått upp i vikt till 48. Och jag vet att jag inte är överviktig och sånt men jag ser mig själv som tjock fast jag vet att de inte är sant. Vad ska jag göra det blir bara värre och värre. Hjälp mig. Jag är 160 cm lång typ. Hur känner jag mig självsäker i min kropp och hur gör jag för att inte vilja gå ner i vikt. Tack i förhand

Finns här för dig 4

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentarer

Isabell på ECPAT 2023-08-14

Hej Du !

Du berättar att nära och kära pratar om att du har ätstörningar. Du undrar hur du ska känna dig självsäker i din kropp och inte vilja gå ned i vikt.
Vad bra att du hör av dig till oss med din fundering ! Det är viktigt att må bra, och gör man inte det så kan det vara bra att få rätt stöd och hjälp.
Vi här på ditt Ecpat är bra på att prata med barn och unga om olika typer av sexuell exploatering, sexuella övergrepp eller kränkningar. Är det något av detta som du känner igen dig i och skulle vilja prata om? Om inte så vill jag gärna tipsa dig om en organisation som jobbar med just de frågor och funderingar som du har. Dom erbjuder stöd via chatt samt mejl. Du kan kika på deras hemsida här.

Du är alltid välkommen att höra av dig till vår stödlinje.
Våra öppettider i stödlinjen är:
Mån-tors 17-22
Fre 15-20

Varma hälsningar ,

Isabell (Rådgivare)

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig 1
kommentera
2023-08-15

Du behöver inte gå ner vikt. Du måste älska dig själv hur din kropp är ❤️
Den är positiv att alla har olika kropp ändå den var fin kropp❤️.

Gör mig glad 1
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
2023-08-18

Så är det för Mej med jag har inte ätstörningar men jag äter inget i skolan och vill gå ner i vikt men du är fin som du är försök undvik att väga dig om det går du kan åckså hitta någon favorit mat som du kan äta mycket kän att du är fin som du är hoppas det hjälpte

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
2023-10-24

Du är helt okej jag är tio år och är 1’46 och väger 55.2 så jag känner mig samma jag är en tjej😄🥹🥺

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!