Till Frågeplanket

Tjej, 14 år

Borde jag ha sex med någon?

Borde jag ha sex med någon?
Folk i min skola tror redan att jag har legat med någon bara för att jag klär mig lite mer öppet har en fin kropp och allmän ser lite äldre ut men jag är 14 år gammal. Jag vill ha sex men jag vet inte om det är för tidigt fast en av mina bästa vänner hade sex när hon var 13 så jag vet inte borde jag göra det eller inte

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig

Svara på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

1 kommentar

Lina på ECPAT 2023-10-31

Hej!
Tack för att du hör av dig.

När det kommer till sex så är det viktigt att man har det för att man själv vill och inte för att det ligger någon press bakom att andra haft sex innan en själv. Det är ingen annan som ska bestämma om du ska ha sex eller inte, det kan bara du själv bestämma. Något som också kan vara bra att ha med sig är att enligt lag så kan en person under 15 år inte samtycka till sex bland annat. Den lagen finns till för att skydda barn och unga. Det betyder också att en person över 15 år inte får ha sex med någon under 15 år.

Om du har fler tankar eller funderingar får du gärna kontakta oss via vår chatt.

Ta hand om dig!

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig