Tjej, 16 år 9/14/2023
Lyft upp

Är vår åldersskillnad konstig?

Är det konstigt om jag som 16 årig tjej blir tillsammans med en kille på 18-19 år? Och skulle de vara konstigt o ha samlag typ då? Känns som att mina kompisar och folk i min ålder samt min familj kommer att tycka att det är konstigt, är för trött på dessa pojkar…

Finns här för dig 4

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentarer

2023-09-14

Som en tjej som har gått igenom samma sak skulle jag säga att ja, dem är absolut för gamla för din ålder, speciellt att ha samlag med. Det verkar inte som en stor är skillnad på pappret men det är mycket skillnad mentalt, så pass så att en 19 åring borde inte gå och försöka hitta någon som är 16.

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Irma på ECPAT 2023-09-14

Hej

Tack för din fråga!
Du frågar om det är konstigt att du som är 16 år har en relation och samlag med en 18-19 åring.

Åldersskillnad kan innebära olika saker beroende på vad situationen är. I Sverige har vi lagen om samtycke vilket gäller personer över 15 år. När man är över 15 är det inte olagligt att ha en samlag med någon äldre så länge man ger sitt samtycke och båda är okej med det. Du berättar att andra skulle tycka att det är konstigt. Det som är viktigast är vad du tycker och att du mår bra.

Lycka till och har du fler frågor och funderingar kan du höra av dig till oss på chatt telefon eller mejl .

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!