Tjej, 15 år 11/15/2022
Lyft upp

Skicka och sälja nudes

Är det lagligt/olagligt att två i samma ålder, t.ex. 16 skickar och säljer nudes till varandra?

Finns här för dig

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentar

Vera på ECPAT 2022-11-17

Hej och tack för din fråga!

Du undrar om det är lagligt för två 16-åringar att skicka nudes till varandra och om det är lagligt för två 16-åringar att köpa eller sälja nudes till varandra.

Som svar på din första fråga är det lagligt för två 16-åringar att skicka nudes till varandra, så länge båda två vill. Det är däremot inte okej om någon utav dem tjatar/hotar/pressar den andra – det kan vara olagligt. Det kan också vara olagligt om den ena är över 15 år och den andra är under 15 år eftersom en måste ha fyllt 15 år för att kunna samtycka till att skicka nudes. I så fall skulle den äldre utsätta den yngre för ett brott.

Din andra fråga – om det är lagligt för två 16-åringar att köpa och sälja nudes till varandra – är svårare att svara på. Om det är lagligt eller inte att köpa nudes beror på i vilken situation köpandet sker. Det är däremot alltid lagligt att sälja.

Om du vill prata mer om detta är du varmt välkommen att kontakta oss i stödlinjen. Du hittar våra olika kontaktvägar här.

Gör mig glad 1
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!