Person, 12 år 12/4/2023
Lyft upp

Min kompis mår dåligt, vad ska jag göra?

Hej, min kompis mår dåligt och hon vill ta självmord, hon försökte i torsdags och jag mår dåligt över henne. Jag har sagt till henne att jag finns här och så. Idag köpte jag goda grejer åt henne för att visa att jag finns som hjälp. Vad ska jag göra? Hon mår dåligt och jag mår dåligt pågrund av henne för jag har jättemycket sympati, empati.
Svara

Finns här för dig

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentarer

2023-12-05

Du gör allt du kan! Ta hjälp av vuxna. Vet hennes föräldrar? Kan de kontakta vården så att hon får hjälp?

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Isabell på ECPAT 2023-12-06

Hej Du !

Vad fint att du hör av dig till oss angående din oro för din vän. Du berättar att din kompis mår väldigt dåligt och nyligen försökt ta sitt liv. Du har försökt prata med henne och visa att du finns där som stöd. Du undrar vad du ska göra.

Vilken fin kompis du är! Det är viktigt att din kompis får rätt stöd och hjälp i hennes mående. Hon ska inte behöva gå runt med dessa tankar själv. Har hon kanske någon trygg vuxen i sin omgivning hon kan prata med? Det finns även flera bra organisationer hon kan vända sig till som är duktiga på att prata om just mående.

Det finns bl.a:

UMO

BRIS

Din vän kan även höra av sig till våran stödlinje om hon vill prata med oss anonymt.

Det är också viktigt att DU har någon du kan prata med. Det kan bli tungt att bära ens kompis känslor och sina egna på det.

Vänliga Hälsningar,

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!