Tjej, 11 år 2/15/2023
Lyft upp

Mamma med utmattningssyndrom

Min mamma fick utmattningssyndrom för några år sedan och jag vill hjälpa henne men vi är tre barn båda mina äldre syskon är över 18 och min syster jobbar och min brorsa är hemma hela dagarna men han hjälper också min morfar. Min pappa jobbar inte så mycket för han är 63 (mamma är 47) och han sitter mest med mobilen och spelar. Hon är också väldigt överviktig och gillar inte sig själv. Jag ÄLSKAR henne så mycket. Hon säger att hon tror på det men jag vet att hon inte tror att jag älskar henne. Vi har också dålig ekonomi och sånt. Jag vill verkligen hjälpa henne. Men jag har skola och mycket läxor att göra, sen orkar jag inte. Jag vet inte vad jag ska göra längre. Jag vill bara hjälpa henne..

Finns här för dig 3

Kommentar

Agnes på ECPAT 2023-02-15

Hej!

Tack för att du hör av dig till oss. Du berättar att din mamma fick utmattningssyndrom för några månader sen och att du vill hjälpa henne. Du skriver att du har två syskon och din pappa där hemma, som är upptagna med olika saker. Du beskriver hur mycket du älskar din mamma och vill finnas där för henne men samtidigt har du också mycket med skola och läxor. Du berättar också att ni har det dåligt med ekonomin. Jag hör hur mycket du bryr dig om din mamma, men det är inte ditt ansvar som barn att hjälpa din förälder.

Du har rätt att få stöd och hjälp i det du berättar. Vi på Ditt ECPAT finns till för barn under 18 år som blivit utsatt för sexuella kränkningar, hot och övergrepp, men det finns andra organisationer som är bra på att prata med barn om bland annat hur en har det hemma. Du kan till exempel höra av dig till BRIS. De har chatt, mejl och telefon.

Socialtjänsten, soc, kan också hjälpa familjer att få det bättre hemma. Du kan läsa mer om soc här.

UMO har en lista med ställen du kan höra av dig till om du mår dåligt och behöver stöd. Den hittar du här.

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg 2
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!