Till Frågeplanket

Kille, 15 år

Kan inte sluta ta på mina killkompisar

Jag kan inte sluta ta på mina killkompisars bollar, även om jag inte är homosexuell. Jag kan inte heller sluta vara rasist

Gör mig arg Gör mig arg 1
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad 1
Känner igen mig Känner igen mig 2

Svara på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

1 kommentar

Vera på ECPAT 2023-04-28

Hej!

Tack för att du hör av dig till oss.

Du berättar att du inte kan sluta ta på dina killkompisar, trots att du inte är homosexuell och att du inte kan sluta vara rasist. Det är aldrig okej att ta på någon utan att personen vill det. Du måste alltid vara säker på att personen som du tar på har sagt ja, och allt som inte är ett ja ska tolkas som ett nej. Det kan vara brottsligt att ta på någon utan att personen har sagt att hen vill det.

Du har rätt att få hjälp med båda sakerna som du upplever att du har problem med – du har redan kommit långt som insett att det inte är bra att ta på dina vänner utan att de har sagt okej och att vara rasist. Stöd med sådant kan du få på olika sätt. Du kan exempelvis vända dig till en ungdomsmottagning där du kan prata med en kurator, eller så kan du prata med din skolkurator.

Jag hoppas att detta var till hjälp! Lycka till.

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen 2
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig