Till Frågeplanket

Tjej, 14 år

Jag och min pojkvän brukar skicka sms till varandra. Han frågade om en naken bild och jag sa att jag gör det om han gör det, jag skickade en nakenbild och han skickade en bild med kläder. Efter jag skickade sparade han bilden. Vad ska jag göra?

Jag och min pojkvän brukar sms varandra han bad om en naken bild jag sa att jag gör det om han gör det. Han sa att han ville det så jag skickade en naken bild. Han skickade en bild med kläder och sa tack för bilden har sparat den. Jag fick panik och frågade vad vill du att jag ska göra. Då sa han att jag skulle ha sex med han nu har jag det varje dag och han säger att jag ska pulla mig i doggy pose. VAD SKA JAG GÖRA

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad 1
Känner igen mig Känner igen mig

Svara på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

1 kommentar

Mamadou på ECPAT 2024-02-22

Hej! Tack för att du hör av dig till oss.
Du berättar att din pojkvän bad om en nakenbild, ni både gick med på att skicka till varandra och efter att du skickade en naken bild så skickade han en bild med kläder och sa även att han hade sparat. Du fick panik och frågade honom vad han ville att du skulle göra och han sa att ni skulle ha sex varje dag samt tvingar dig till att göra saker. Du undrar nu vad du ska göra.

Tack för att du vågade berätta. Vi på Ditt ECPAT pratar med många barn och unga som blir utsatta för det du beskriver. Man får aldrig spara någon annans nakenbilder utan samtycke. Jag vill också skicka med dig att ingen får pressa dig till bilder, man ska alltid skicka för att man själv vill, men också att ingen får använda ens bild till att hota eller pressa en på att till exmepel, skicka fler bilder, ha sex osv. Om det skulle hända så kan det vara brottsligt och då har du rätt att göra en polisanmälan. Det gör du genom att ringa polisen på 114 14. Det kan även vara bra att ta skärmdumpar på eran konversation så du har den informationen om du gör en polisanmälan. Vi kan i vissa fall hjälpa till att stänga ner konton som hotar att sprida bilder eller ta ned bilder som redan spridits på det öppna nätet. Vi kan i vissa fall hjälpa till att stänga ner konton som hotar att sprida bilder eller ta ned bilder som redan spridits på det öppna nätet. Vi kan i så fall starta ett nedtagningsärende hos oss genom att du hör av dig till oss här.

Det är viktigt att du vet att du inte har gjort något fel här, utan det är den som utsätter dig för det här som gör fel. Du har rätt att få stöd och hjälp. När man blir utsatt för brott kan det vara bra att ha någon att prata med. Har du någon i din närhet som du kan prata med? Det kan vara en kompis, en förälder eller kuratorn exempelvis. Du är välkommen att höra av dig till oss om du skulle ha några funderingar. Stort lycka till.

Gör mig arg Gör mig arg
Gör mig ledsen Gör mig ledsen
Gör mig glad Gör mig glad
Känner igen mig Känner igen mig