Tjej, 13 år 8/31/2023
Lyft upp

Jag brukar chatta o skicka bilder till olika killar hur slutar jag för jag mår inte bra av de?

Jag brukar chatta o skicka bilder till olika killar hur slutar jag för jag mår inte bra av de?

Finns här för dig 8

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentar

Jonas på ECPAT 2023-09-01

Hej, du skriver att du skulle vilja sluta chatta och skicka bilder till killar då du inte mår bra av det. Vi på ECPAT möter många barn som berättar att de skickar bilder till andra och inte mår bra av det. De brukar ofta säga att det kan kännas skönt att få komplimanger och bekräftelse i stunden, men att de mår dåligt och ångrar sig efteråt. Jag vet inte om det är så för dig också, men då kan det vara bra att prata med någon. Det kan vara en förälder, en kurator eller en kompis du litar på. Tillsammans kan ni försöka hitta andra sätt att få dig att må bra. Kontakta oss gärna på chatt eller telefon om du vill prata mer! Chatten är öppen måndag-fredag 17-22 och fredag 15-20. Stödtelefonen är öppen samma tider på nummer 020 112 100.

Det är också viktigt att komma ihåg att det är du som bestämmer över din kropp och att det inte är ok (och kan vara brottsligt) om killarna försöker pressa dig, tjatar eller hotar dig för att få dig att skicka bilder där du är naken. Är killarna över 15 år och de vet hur gammal du är kan de också begå ett brott även om du skickar frivilligt. Du begår inte något brott om du skickar till någon som vill ha bilderna och som är över 15 år.

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!