Kille, 16 år 3/9/2023
Lyft upp

Ångest för min ålder

Jag har jätte mycket ångest för min ålder. Det känns som att jag var 14 alldeles nyss men fyllde 16 för ett par dagar sedan. Känner mig alldeles för gammal och vill gå tillbaka några år. Under hela 2 år så led jag av psykisk ohälsa och lämnade aldrig mitt rum och gick inte ens till skolan, jag tror att det är därför jag känner som jag gör. Detta har också gjort att jag knappt har vänner nu, har en ända vän men jag vill ha fler så jag kan hitta på saker oftare. Hur kan jag bli av med dessa tankar o hur kan man hitta vänner utanför skolan, hatar alla i min skola?

Finns här för dig 3

Kommentera på frågan här

Ditt svar kommer först granskas av ECPAT där vi även ser till att ingen personlig information finns med, för att säkerställa att du alltid förblir anonym. Ditt svar publiceras vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.

Skicka

Kommentar

Agnes på ECPAT 2023-03-09

Hej och tack för din fråga.

Du skriver att du har jättemycket ångest för din ålder, att du känner det som att du alldeles nyss var 14 år men att du nyligen fyllde 16 år. Du berättar att du under hela 2 år led av psykisk ohälsa och att du bara var inne i ditt rum och inte gick till skolan och att du tror att det är därför du har den här känslan nu. Du har haft det tufft under en lång tid, och det låter som en rimlig förklaring till att du känner att åren försvunnit.

Du undrar också hur du kan hitta nya vänner och hur du kan bli av med dessa tankar. Att formulera tankarna (som du redan gjort här i din fråga) och prata om det brukar vara ett bra sätt för att må bättre. Du har rätt att få stöd och hjälp. Det kan du få genom till exempel en ungdomsmottagning, vårdcentralen eller kuratorn på din skola.

Om du vill prata mer om detta rekommenderar jag också att höra av dig till BRIS. Du hittar deras chatt här.

Gör mig glad
Gör mig ledsen
Gör mig arg
Finns här för dig
kommentera
Ställ din fråga!